Oranje Trouw
Informatie vragen

Voor de schoolkinderen die tijdens de dodenherdenking hun medewerking hebben gegeven, was het vrijdagavond 15 juni weer een speciale avond. Vol spanning stonden zij te wachten om in een legerauto te stappen.
Ook Burgemeester Blase stapte enthousiast in een legerauto en heeft samen met de kinderen en begeleiding een rondrit gemaakt. Baltus de Ruiter bedankt voor het beschikbaar stellen van de legerauto's.

De kinderen hebben erg genoten en weten nu een beetje hoe het was voor de militairen in oorlogstijd.

 


Dit jaar kan de autocross niet doorgaan omdat het terrein van de gebroeders Blokland niet beschikbaar is. Enkele leden van het bestuur van Stichting “Oranje Trouw” hebben hun uiterste best gedaan om een terrein te vinden. De Gemeente heeft in de Blauwe zoom een mooi terrein, maar daar moet voor en na de cross grondonderzoek gedaan worden. De extra kosten komen voor rekening van 'Oranje Trouw' en dit is voor ons onmogelijk. Ook zijn er nog twee boerenbedrijven benaderd maar dat was ook geen optie.

Is er iemand die ons een gouden tip kan geven bel dan met Erik Boogaard, tel. 06-55958208.
Wij blijven uiteraard ook in contact met de gebroeders Blokland om in 2013 toch weer een cross te organiseren. 

 


Korenavond 2012

Ondanks weinig publiciteit en het slechte weer hebben de koren een goed concert gegeven. We hadden dit jaar twee koren die er een heel programma van gemaakt hebben. Het begon om 20.00 uur en eindigde om 22.15 uur met het Wilhelmus, al met al een geslaagde avond. Met dank aan de sponsors de van Noordenne Groep en Het 4 Span.

Koninginnedag 30 april

Om 8.00 uur was “Oranje Trouw” al met de voorbereiding bezig bij het Gemeentehuis. Om 8.30 uur startte de lawaaioptocht met voorop de majorettes en de Drumband van E.M.S. Omdat het een succes was kunnen de kinderen van Boven-Hardinxveld vast beginnen aan hun instrumenten voor volgend jaar; 2013.

De gedecoreerde dames en heren waren uitgenodigd door de gemeente, zoals twee jaar geleden en hebben daar een gezellig samenzijn en een toespraak door Burgemeester Blase gehad. Daarna werden ze tegen 10.00 uur uitgenodigd mee naar buiten te gaan samen met het College van B en W om samen met alle kinderen, ouders en “Oranje Trouw de vlag te hijsen en de liedjes te zingen tijdens de Aubade. Deze werd als alle voorgaande jaren muzikaal omlijst door de Harmonie van E.M.S. We begonnen met het Wilhelmus dat werd gezongen door een in grote getale opgekomen bevolking van Hardinxveld-Giessendam.

De verzorgingshuizen zijn ook weer getrakteerd op een concert . In Pedaja kwam dit jaar Zang Veredelt terwijl in de LangeWei de Plectrum melodisten het concert verzorgden. Loco-Burgemeester de Jong met echtgenote, Wethouder Boerman met echtgenote en een Delegatie van “Oranje Trouw”hebben Verzorgingshuis Pedaja een bezoek gebracht. Waarna de Delegatie van “Oranje Trouw”nog een bezoek bracht aan verzorgingshuis de Lange Wei met Wethouder Letterie en korfbalvereniging H.K.C.

De voortzetting van het Oranjefeest was op het terrein van VVH aan de Sluisweg. Van 13.00 uur tot 17.00 uur .Om 13.45 uur hebben we in het Ro(c)kfestival gebeuren een echte mode show georganiseerd met de schoolkinderen van de Driemaster i.s.m .de dansgroep OKK en o.l.v. Alie Kroon en de assistente van Jenny Hoekwater. Alle medewerkers hebben een schildje als aandenken gehad.

Er was weer voor elk wat wils vrijmarkt, bootjes, de kinderboerderij, springkussen, popcorn een visje eten een snack, stroopwafels,  een drankje en een echte autotrek, kortom van alles.
Het mooie weer speelde de grootste rol. Zelfs Burgemeester Blase heeft onder grote belangstelling nog een auto naar de overkant van het parcours getrokken. Hij had toch nog even de tijd genomen om ons een bezoek te brengen. Dit alles kon tot stand komen door heel veel werk van vrijwilligers en sponsors. Met dank aan:  Rotonde, Indumij, v Wijngaarden, Supersafe, Bodetax, De Brandweer , Het  Rode Kruis, Flexivers voor de manderijnen en niet te vergeten Het 4 Span voor de goede samenwerking.

 


Wat kan Hardinxveld-Giessendam dit jaar verwachten rondom de Koninginnedag naast het programma dat door het Vierspan wordt ingevuld.


Zangavond
Donderdag 26 april a.s. gaat de feesttent om 19.30 uur open voor diegenen die willen genieten van een heerlijk avondje gospelmuziek dat om 20.00 uur gaat beginnen. Onder begeleiding van een tweetal koren zal dit een swingende start zijn van alle activiteiten in en om de feesttent aan de Sluisweg te Hardinxveld-Giessendam. Toegang voor deze avond is € 4.00 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. De koren: “Gospelkoor Shine” uit Sliedrecht onder leiding van dirigent Bastiaan van der Pijl en "We Believe" o.l.v. Marcel van der Poel.

Lawaaioptocht
Op maandagmorgen 30 april hopen wij dat al de jeugd van Hardinxveld-Giessendam zich wil verzamelen bij sporthal de Wielewaal om 08.30 uur met alle keukenartikelen die ze kunnen bemachtigen, maar ook met zelfgemaakte (slag)instrumenten. De drumband van E.M.S. zal daar het voortouw nemen om met alle aanwezigen met een lawaaioptocht door een deel van Beneden Hardinxveld te gaan. Als instrumenten kan gedacht worden aan pannen, daarop geslagen met pollepels. Wat te denken van een gieter als trommel of……, mogelijkheden te over.

De aubade
Net als andere jaren zal deze weer gehouden worden, dit jaar te Beneden-Hardinxveld op het Raadhuisplein. Onder begeleiding van het Fanfarekorps van E.M.S. zullen daar weer de vele Nederlandse liederen ten gehore worden gebracht. Met behulp van Scouting A15 zal onze trotse driekleur ook weer in top gaan. Wij, Oranje Trouw, hopen dat velen daar weer bij aanwezig zullen zijn.

Feestterrein aan de Sluisweg

Zij die ‘s-middags naar het feestterrein komen aan de Sluisweg zullen zich daar zeker niet vervelen, want voor ieder is daar wel wat te doen. Om te beginnen is onze plaatselijke vrijwilligersbrandweer uiteraard weer aanwezig om de jeugd van Hardinxveld-Giessendam kennis te laten maken met het werk van deze stoere vrouwen en mannen. Welke waaghals wil nou niet eens een keertje een brandje blussen. Dus sla hun zeker niet over.

Uiteraard ontbreekt ook dit jaar de jaarlijkse kinderboerderij niet. Deze staat net als andere jaren weer opgesteld op het terrein, met kleinvee zoals kippen, ganzen, eenden, konijnen, etc., maar waarschijnlijk ook
weer met schapen, geiten, etc. Net als alle eerdere jaren zullen de kleinsten daar zeker met veel plezier hun tijd door brengen. Voor de durfallen is uiteraard weer een springkussen aanwezig.

Wat we vooral niet mogen vergeten is de modeshow die gehouden wordt in de feesttent. In het kader van het Rokfestival, georganiseerd door museum de Koperen Knop, is er een heuse modeshow welke gelopen zal worden door een aantal leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam, bijgestaan door Alie Kroon die de leiding heeft over de modeshow. Deze show start om 13.45 uur in de feesttent, begeleid door muziek welke speciaal voor deze show is geselecteerd door Pim van de Hil. We hopen tijdens deze show een beeld te kunnen geven van het ontstaan van de rok zo’n 250 jaar geleden tot de rok van deze eeuw.

Deze modeshow zal worden omlijst door een tweetal optredens van de dansgroep van OKK Gym, onder leiding van Jenny Hoekwater. Deze dansers zullen deze middag hun optreden van eerder deze maand bij de start van het Rokfestival nogmaals herhalen.

Dan weer snel naar buiten waar ook dit jaar weer de nodige kramen zullen staan met al hun koopwaar. Menig zoldertje zal weer leeggehaald zijn, om te trachten de goederen die daarvan afgekomen zijn weer bij een nieuwe eigenaar te brengen. Boeken, schilderijen, knuffels, huisraad, potten en pannen (die de lawaaioptocht hebben overleefd) zullen weer van eigenaar veranderen en zodoende mogelijk weer op een nieuwe zolder komen te staan.

Een van de belangrijkste activiteiten die middag is nog niet genoemd. We gaan de strijd aan met elkaar, want we zijn op zoek naar diegene die het snelst een auto met handkracht over een bepaalde afstand kan verplaatsen. Het betreft hier een nieuwe Renault welke door Auto Indumij hiervoor beschikbaar is gesteld. De juryleden zullen er op toezien dat de strijd eerlijk zal verlopen, want de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door oliehandel “De Rotonde” moeten uiteraard bij de echte winnaars terecht komen.

Kortom, een gezellige dag in ons eigen Hardinxveld-Giessendam, waar ook voor de inwendige mens gezorgd gaat worden op het Koninginneterras, maar ook bij de marktkramen. Zo zal daar onder andere zijn een hamburgertent, stroopwafel, visboer, etc, etc.

Oranje Trouw kijkt uit naar uw komst aan haar stand waar u zich kunt inschrijven als donateur, maar ook waar u uw ideeën kan afgeven voor de komende jaren, want we blijven openstaan voor alle goede suggesties die u kunt aanrijken om in Hardinxveld met Koninginnedag er een feest van te maken.

 


Mededeling:  i.v.m. de verwachte koude (-12 graden) zullen de lampionnenoptochten op een nader te bepalen datum plaatsvinden

De lampionnenoptochten worden gehouden op 3 februari a.s.

Aanvang van beide tochten is om 19.00 uur, in Boven-Hardinxveld starten we vanaf de Lange Wei en in Beneden-Hardinxveld vanaf Sporthal de Wielewaal. Beiden optochten onder begeleiding van een drumband. Na afloop van de optocht wordt er voor alle deelnemers een consumptie beschikbaar gesteld.

Voor vragen over het doorgaan van de tochten i.v.m. slecht weer, telefoonnummer 06-30285869

Lampionnenoptocht BENEDEn-HARDINXVELD vrijdag 3 februari 2012.

Start : Sporthal de Wielewaal. i.v.m. het parkeren van de auto’s.
Linksaf de Wieling op.
1e Links de Spindermolen in.
Rechts het Laantje op (LANGS DE WETERING).
Aan het eind Linksaf Pauwtjesmolen.
1e Links Vinkeweer.
1e rechts Heijmansweer.
Links Pauwtjesmolen.
Aan het eind rechts,door de bussluis rechts Kerkweg.
Links Parallelweg.
Recht door langs het Station.
Rechts Schapendrift.
1e Links Schouw.
Linksaf het fietspad op Dissel.
Weideveld OVERSTEKEN.
Recht door Pulsstraat.
Links Schoolstraat.
Rechts Stationstraat.
Rechts Molenstraat.
Recht door de Peulenstraat in.
Het eindpunt: Den Bogerd.

Lampionnenoptocht BOVEN-HARDINXVELD vrijdag 3 februari 2012.

Start: Verzorgingshuis De Lange Wei.
Kon.Wilhelminalaan.
L.A. Marijkestraat.
L.A. Beatrixstraat.
R.A. Margrietstraat.
L.A. Irenestraat.
L.A. Juliana van Stolbergstraat.
R.A. Wilhelminastraat (Buldersteeg).
L.A. De Buurt.
L.A. Rivierdijk.
L.A. Rembrandtstraat.
R.A. Drijverschuit.
R.D. Steur.
L.A. Pieter de Hoogstraat.
L.A. Gerard Doustraat.
R.A Rembrandtstraat.
R.A. Kon. Wilhelminalaan.
Eindpunt Verzorgingshuis De Lange Wei.

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.